fbpx

doc | „Moldpres” urmează să concedieze mai mulți angajați după o decizie a fostului Guvern. Agenția a sesizat președintele

Președintele Igor Dodon anunță că a primit o adresare colectivă din partea angajaților Agenției Informațională de Stat „Moldpres”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În mesaj se menționează faptul că, la 13 noiembrie, cu o zi până a fi demis, Guvernul Maiei Sandu a lichidat unitățile de traducători ai Agenției „Moldpres”. În consecință, cetățenii Republicii Moldova și reprezentanții corpului diplomatic, acreditați în țara noastră, au fost lipsiți de dreptul de a obține informații în limbile rusă și engleză.

Prin aceeași decizie, a fost lichidat întreg serviciul foto al agenției, din care cauză a devenit imposibilă reflectarea în imagini a celor mai importante evenimente din țara noastră.

Potrivit șefului statului, decizia fostului Guvern al Maiei Sandu este o încălcare a Constituției și legislației Republicii Moldova din punct de vedere a nerespectării drepturilor cetățenilor și ale corpului diplomatic la obținerea informației oficiale despre evenimentele din țară în limbile rusă și engleză.

În legătură cu cele menționate, Igor Dodon s-a adresat primului-ministru Ion Chicu cu solicitarea de a revedea decizia fostului Guvern și de a asigura funcționalitatea Agenției „Moldpres”.

Articole asemănătoare

Back to top button