fbpx

doc | Maia Sandu ar fi blocat un proiect ce prevedea majorarea îndemnizațiilor pentru copii

Un proiect de lege elaborat în 2015 de Ministerul Muncii și Protecției Sociale ce prevedea majorarea îndemnizațiilor pentru copii, a fost blocat la Ministerul Educației, condus la acea vreme de Maia Sandu. Potrivit presei de la Chișinău, lidera PAS s-ar fi opus semnării acestui document și nici nu a argumentat poziția oficială a instituției pe care o conducea.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Documentul stabilea prestațiile sociale pentru copii, în scopul asigurării unui suport financiar minim din partea statului la naşterea copilului, prestațiile sociale de suport pentru copiii adoptați, susţinerii copiilor rămaşi temporar fără ocrotire părintească și copiilor rămaşi fără ocrotire părintească, inclusiv în vederea continuării studiilor.

Proiectul a fost examinat și avizat de către ministerele Finanțelor, Justiției, Afacerilor Interne, Educației, Agriculturii și Industriei Alimentare, Sănătății, Culturii, Casa Națională de Asigurări Sociale, Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova.

În data de 1 iunie 2015, Cancelaria de Stat a inițiat procesul de contrasemnare a proiectului legii privind prestațiile sociale pentru copii, scrie today.md. Procedura a fost stopată, însă, de Maia Sandu, deși subalternii săi au avizat pozitiv proiectul respectiv. Sandu a refuzat să contrasemneze documentul, dar și să prezinte poziția oficială a instituției pe care o conducea.

Deocamdată, Maia Sandu nu a comentat informațiile apărute în presă.

Articole asemănătoare

Back to top button