fbpx

doc | Ilan Șor ar urma să-i plătească Maiei Sandu despăgubiri de 50.000 de lei și să își ceară scuze public

Maia Sandu a câștigat în prima instanță în procesul intentat acum doi ani împotriva lui Ilan Șor, care a declarat că Sandu ar fi primit bani în plic de la fostul prim-ministru Vlad Filat. Președinta l-a acționat în judecată pe ex-primarul de Orhei pentru minciună și defăimare.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Astăzi am câștigat în prima instanță procesul intentat contra lui Ilan Șor pentru minciună și defăimare. Instanța îl obligă pe Ilan Șor să dezmintă public minciuna că aș fi primit bani în plic. E doar una dintre minciunile folosite de oponenții mei politici în încercarea de a opri venirea la putere a unor politicieni care lucrează pentru popor”, a declarat Maia Sandu.

Șefa statului a mai adăugat că în condițiile în care decizia primei instanțe va fi păstrată, Ilan Șor va trebui să-i plătească despăgubiri de 50.000 de lei, iar banii vor fi donați unor familii nevoiașe, deoarece „aceștia ar fi banii poporului”.

Amintim că în luna iunie 2018, Maia Sandu a anunțat că îl va ataca în judecată pe Ilan Șor, condamnat de prima instanță la șapte ani de închisoare în cazul furtului miliardului din sistemul bancar al Republicii Moldova. Sandu s-a adresat în instanță după ce acesta a acuzat-o că ar fi luat bani în plic de la ex-premierul Vlad Filat.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button