fbpx

doc | Firmele private ar putea obține dreptul de a evacua mașinile parcate neregulamentar

Întreprinderea de Stat „Servicii Pază a Ministerului Afacerilor Interne” ar putea să nu mai fie unica autoritate cu drept de a presta servicii de ridicare, transportare și depozitare a automobilelor parcate neregulamentar. Potrivit unui proiect de hotărâre, acest segment de activiate le-ar putea reveni agenților economici contractați de Inspectoratul General al Poliţiei. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit proiectului elaborat de MAI și propus consultărilor publice, companiile private vor fi selectate prin concurs, în baza unei metodologii și justificări a tarifelor, având la bază indicatori clari de performanță, iar contractul de prestare a serviciilor va fi semnat pe un termen de cel puțin cinci ani.

Autorii inițiativei motivează necesitatea acesteia prin faptul că, în prezent, Î.S. „Servicii Pază a MAI” nu se află în deplinătatea capacităților sale funcționale de a presta serviciile încredințate, expunând în situație de risc buna desfășurare a proceselor contravenționale gestionate de către agenții constatatori ai MAI.

Instituția subliniază că urmărește astfel „eficientizarea funcţionării circulaţiei rutiere, sporirea nivelului de disciplină a conducătorilor mijloacelor de transport şi crearea condiţiilor corespunzătoare de siguranţă pentru participanţii la trafic”. 

Articole asemănătoare

Back to top button