fbpx

doc | Firmele private ar putea obține dreptul de a evacua mașinile parcate neregulamentar

Întreprinderea de Stat „Servicii Pază a Ministerului Afacerilor Interne” ar putea să nu mai fie unica autoritate cu drept de a presta servicii de ridicare, transportare și depozitare a automobilelor parcate neregulamentar. Potrivit unui proiect de hotărâre, acest segment de activiate le-ar putea reveni agenților economici contractați de Inspectoratul General al Poliţiei. 

Potrivit proiectului elaborat de MAI și propus consultărilor publice, companiile private vor fi selectate prin concurs, în baza unei metodologii și justificări a tarifelor, având la bază indicatori clari de performanță, iar contractul de prestare a serviciilor va fi semnat pe un termen de cel puțin cinci ani.

Autorii inițiativei motivează necesitatea acesteia prin faptul că, în prezent, Î.S. „Servicii Pază a MAI” nu se află în deplinătatea capacităților sale funcționale de a presta serviciile încredințate, expunând în situație de risc buna desfășurare a proceselor contravenționale gestionate de către agenții constatatori ai MAI.

Instituția subliniază că urmărește astfel „eficientizarea funcţionării circulaţiei rutiere, sporirea nivelului de disciplină a conducătorilor mijloacelor de transport şi crearea condiţiilor corespunzătoare de siguranţă pentru participanţii la trafic”. 

Articole asemănătoare

Back to top button