fbpx

doc | Enoriașii vor fi verificați la intrare, iar împărtășania va fi interzisă. Ce alte reguli se impun lăcașelor sfinte de pe 5 iunie?

De pe 5 iunie, în Moldova vor fi permise întrunirile cu caracter religios, iar de data aceasta – și în interiorul lăcașelor. Decizia a luat-o astăzi Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică, care a publicat intrucțiunile ce vor trebui respectate de angajații bisericilor și enoriași.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În afară de regulile sanitare, impuse pe vreme de pandemie, de pe 5 iunie – dacă se vor organiza slujbe în interiorul bisericilor – responsabilii vor trebui să:

  • efectueze unui triaj observațional și termometria la intrarea în lăcașele sfinte a fiecărui enoriaș, cu interzicerea accesului în interior a persoanelor care prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree) sau stare febrilă și informarea lor despre necesitatea consultării medicului;
  • instaleze, la intrare în lăcașul sfânt, în locuri vizibile și accesibile pentru enoriași/vizitatori a dozatoarelor cu soluție dezinfectantă pe bază de alcool pentru respectarea igienei mâinilor;

De asemenea, se exclude contactul și sărutarea obiectelor de cult; se va abține de la ritualul de împărtășanie; nu se va admite oferirea alimentelor, inclusiv consumul acestora în incinta și spațiul alăturat lăcașului sfînt.

Toate instrucțiunile și regulile le puteți citi în documentul de mai jos (Anexa 3).

Articole asemănătoare

Back to top button