fbpx

doc | Deputații PAS au înregistrat un proiect de lege privind reducerea taxei de import cu 50% a maşinilor hybrid

Mai mulți deputați ai Partidului Acțiune și Solidaritate au înregistrat un proiect de lege prin care se vrea promovarea achiziției automobilelor cu motoare ecologice. Potrivit proiectului, reducerea taxei de import a mașinilor hybrid ar urma să revină la valoarea de până în decembrie 2019, respectiv 50%. Totodată, a fost propusă și creșterea taxei pentru motoarele diesel.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Săptămâna trecută am înregistrat un proiect de lege care să revină la situația de până în 2020. Pentru că trebuie să promovăm motoare mai ecologice, să încurajăm achiziția de automobile mai ecologice, fapt care va contribui la scăderea poluării aerului și mediului înconjurător, datorită diminuării emisiei în atmosferă a dioxidului de carbon (CO2). În același proiect, am propus creșterea taxei pentru motoarele diesel, care este cel mai poluant tip de carburant.

Știm că în UE motoarele diesel nu vor mai fi produse după anul 2025, iar vânzarea lor va fi interzisă după 2029. Dacă nu le descurajăm de pe acum, aceste mașini vor lua destinația spre țări ca a noastră. Dacă nu acționăm acum, toată Europa va trece pe electric, iar noi vom continua să poluăm și în 2045”, scrie deputatul PAS, Dumitru Alaiba, pe pagina sa de Facebook.

Foto: Dumitru Alaiba via Facebook

Amintim că în decembrie 2019, a fost anulată reducerea de 50% la importul maşinilor cu motor hybrid. Deputații din Executivul precedent au votat în cea de-a doua lectură modificările Codului Fiscal care prevăd anularea reducerii. Atunci, Parlamentul a susținut modificările în pofida amendamentului depus de deputați, dar și în pofida unei petiții publice, prin care cetățenii și-au arătat nemulțumirea față de micșorarea acestei reduceri de la 50% la 25%.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button