fbpx

doc | Deputații din PAS îi iau la întrebări pe cei de la SIS referitor la expulzarea celor șapte profesori turci

Deputații Partidului Acțiune și Solidaritate au făcut o adresare angajaților Serviciului de Informaţii şi Securitate prin care solicită răspunsul la opt întrebări cu referire la expulzarea celor șapte profesori turci în luna septembrie a anului curent.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Documentul a fost făcut public de deputatul PAS, Dumitru Alaiba.

Întrebările au fost adresate cu scopul de a clarifica problema expulzării profesorilor din Republica Moldova, care recent au fost condamnați la ani grei de închisoare în Turcia.

„Colectarea faptelor și a dovezilor este un pas important în procesul de demontare a acestui regim odios”, a scris Alaiba pe pagina sa de Facebook.

Amintim că, pe 6 septembrie 2019, pe o rețea de socializare au apărut informații potrivit cărora șapte persoane de la un liceu din Chișinău, printre care și directorul instituției, au fost ridicate de SIS și transportate într-o direcție necunoscută.

Potrivit informației prezentate de Serviciul de Informaţii şi Securitate, cei șapte cetățeni străini sunt suspectați de legături cu o grupare islamistă, sunt declaraţi indezirabili de către organele competente şi sunt expulzaţi de pe teritoriul Republicii Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button