fbpx

doc | Cum vor lucra instituțiile medicale în perioada sărbătorilor pascale?

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a aprobat graficul de lucru al instituțiilor medicale în zilele sărbătorilor pascale – 28, 29, 30 aprilie și pe 1, 5, 6, 9 și 10 mai 2019. 

În perioada menționată, toate instituțiile vor activa în regim obișnuit, asigurând o vigilență sporită în acordarea asistenței medicale populației în volumul deplin. Astfel, administrația fiecărei instituții va nominaliza personal de gardă și persoane responsabile din cadrul managementului instituțional, prin grafic de lucru complementar în perioada sărbătorilor de Paști.

Totodată, vor fi asigurate rezervele necesare de medicamente, consumabile, produse alimentare și petrolifere pentru activitatea neîntreruptă a instituțiilor medicale în zilele menționate.

Într-un comunicat emis de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale se menționează că Agenția Națională de Sănătate Publică va asigura supravegherea respectării regimului sanitaro-epidemic a obiectivelor publice, cu risc sporit de intoxicații și maladii toxico-alimentare în perioada respectivă. La fel, va efectua măsuri de profilaxie a izbucnirilor de boli infecțioase.

Centrul Național de Transfuzie a Sângelui va asigura instituțiile medico-sanitare cu produse sanguine, iar Centrul de Medicină Legală va acorda asistența medico-legală în regim obișnuit.

Articole asemănătoare

Back to top button