fbpx

doc | Ce prevede rezoluția votată la Forumul Mass-Media 2023

Peste 160 de jurnaliști, editori, manageri media, reprezentanți ai organizațiilor și asociațiilor de media, profesori și studenți de la facultățile de jurnalism au participat la Forumul Mass-Media 2023, care a avut loc pe 4 și 5 decembrie la Chișinău. Forumul a adoptat o Rezoluție, în care sunt formulate unele concluzii privind situația mass-mediei în R. Moldova și solicitări concrete către autorități. Documentul va fi expediat decidenților politici și administrativi din țară, organizațiilor internaționale și partenerilor de dezvoltare.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În premieră, participanții la Forum au constatat că recomandările rezoluției din 2022 au fost au fost îndeplinite sau sunt în proces de îndeplinire.

În același timp, Forumul Mass-Media solicită autorităților să accelereze eforturile de completare a legislației mass-media și a celei conexe și de ajustare a acestora la standardele comunitare, și să asigure implementarea efectivă a acestora.

Foto: zugo.md

Foto: zugo.md

Menționăm că prezentul proiect a suferit câteva schimbări în urma dezbaterilor între participanți, iar varianta finală al acestuia va fi publicată în scurt timp.

Forumul Mass-Media din Republica Moldova este organizat anual, începând cu 2015, de Consiliul de Presă, în parteneriat cu Asociaţia Presei Independente (API), Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) și Asociaţia Presei Electronice (APEL).

Știrea se acutalizează…

Articole asemănătoare

Back to top button