fbpx

doc | Cauza preliminară a prăbușirii avionului lângă aerodromul din Vadul lui Vodă

Ministerul Economiei și Infrastructurii a publicat astăzi, Raportul preliminar privind Investigația tehnică de siguranță a accidentului de aviație civilă produs la data de 18 aprilie curent, în apropierea aerodromului Vadul lui Vodă, cu implicarea aeronavei de tip Aerostar.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Investigația tehnică de siguranță arată că aeronava era pilotată de două persoane. Este vorba despre un cursant și un instructor. Cursanta s-a dovedit a fi o femeie care avea circa trei ore de experiență de zbor, iar instructorul a fost un bărbat cu o experiență de zbor de puțin peste cinci mii de ore de zbor.

Totodată, raportul MEIE arată că cauza prelimenară a prăbușirii ar fi o angajare a aeronavei din viraj cu intrare in spirali abrupți de pe urma pierderii puterii motorului este cauza preliminară a accidentului aviatic care a avut loc în luna aprilie pe aeroportul de la Vadul lui Vodă.

Raportul arată că în urma accidentului, piloții s-au ales cu vătămări corporale medii și ușoare. Acestea au ieșit singure dintre fiare. Aeronava a fost distrusă în totalitate și nu poate fi supusă restabilirii, alte prejudicii nu sunt. Aeronava a fost fabricată în anul 2006, iar autorizația de zbor este valabilă până pe 24 aprilie 2021.

Amintim că un avion de mici dimensiuni Aerostar Festival R40 s-a prăbușit în după-amiaza zilei de 18 aprilie, la Vadul lui Vodă. În momentul incidentului, la bordul avionului se aflau trei persoane: pilotul și doi pasageri. Toate cele trei persoane au supraviețuit, însă s-au ales cu traumatisme.

Articole asemănătoare

Back to top button