fbpx

doc | Avia Invest anunță că a achitat datoria de peste 22 de milioane de lei, în pofida „presiunilor autorităților”

Avia Invest SRL anunță că a rambursat integral datoriile către Autoritatea Aeronautică Civilă în valoare de 22,6 milioane de lei, inclusiv toate cheltuielile privind executarea datoriei. Compania mai susține într-o postare pe contul său de Facebook că autoritățile au inițiat înscenarea unui proces care avea drept scop falimentarea sa artificială.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Avia Invest anunță că a achitat întreaga datorie, prezentând și actele care confirmă acest lucru și cere încetarea procedurilor de declarare a insolvenței.

„Rambursarea s-a efectuat în ciuda acțiunilor fără precedent ale autorităților și dorinței acestora de a acapara compania, prin aplicarea sechestrului pe banii alocați de investitor și blocarea lor la debitor, banii fiind destinați plăților Avia Invest. Prin urmare, procedura de declarare a insolvenței Avia Invest și toate presiunile asupra companiei trebuie încetate”, cere compania.

Compania mai susține că a aflat că autoritățile au depus deja o cerere în instanță pentru inițierea procedurii de insolvabilitate a companiei, fiind admise abuzuri și încălcări.

Astfel, anunță compania, judecătorul care ar urma să se ocupe de dosar este Maxim Lebedinschi, cumetrul consilierului juridic din umbră al lui Igor Dodon, iar că administrator al procedurii ar urma să fie numit un fin al ministrului Justiției.

Amintim că în ultima săptămână autoritățile au sporit acțiunile asupra procesului de returnare a Aeroportului Chișinău în administrația statului, însă reprezentanții companiei și unii experți atrag atenția asupra faptului că ar avea loc încălcări grave ale legislației, motic pentru care Republica Moldova ar risca să piardă dosare costisitoare în instanțele internaționale.

Compania fondatoare a Avia Invest a depus deja o cerere la Curtea de arbitraj internațional de la Stockholm, în care cere despăgubiri de 885 de milioane de euro.

Articole asemănătoare

Back to top button