fbpx

doc | Atenție, părinți! MSMPS a decis cum vor avea loc examenele medicale ale copiilor înainte de admiterea la școli și grădinițe

MSMPS a decis cum vor avea loc examinările medicale ale copiilor înainte de admiterea în instituțiile de învățământ preșcolar, primar și gimnazial. Conform Ministerului Sănătății, înscrierea la medic va fi obligatorie, iar instituțiile medicale vor asigura zile și ore speciale, în funcție de fluxul și numărul de micuți programați pentru examinare.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

MSMPS anunță că medicul de familie va examina riguros micuții în vederea depistării abaterilor de la dezvoltarea normală sau existența unor boli. La fel, se va realiza obligatoriu vaccinarea necesară în dependență de vârstă, reieșind din indicațiile individuale și recuperarea restanțelor de imunizare prin diminuarea intervalelor de vaccinare până la 30 de zile.

În cazul copiilor sănătoși – doctorul va elibera certificatul de tip F-027, care să conțină informații despre starea copilului, calendarul de vaccinare, lipsa contactului cu bolnavi infecțioși și recomandări privind particularități de regim.

Micuții cu suspecții la careva patologii sau care se află la evidență cu maladii cronice vor primi un plan individualizat de consultații la medicii specialiști de profil, investigații și tratament, în funcție de starea de sănătate sau riscurile bolii.

Solicitarea consultației medicilor specialiști se va face doar dacă după examinarea primară de către medicul de familie sau pediatru se constată această necesitate. Totodată, dacă va fi nevoie, specialiștii se vor deplasa la instituțiile medicale din localitățile rurale pentru a oferi consultații micilor pacienți.

Ordinul MSMPS referitor la examinările medicale profilactice ale copiilor în condițiile pandemiei by Victoria Laur on Scribd

Articole asemănătoare

Back to top button