fbpx

doc | Alexandru Pînzari a fost demis ilegal din funcția de șef al IGP. Guvernul urmează să-l restabilească și să-i achite salariul integral

Fostul şef al Inspectoratului General de Poliţie, Alexandru Pînzari, a fost demis ilegal de către Guvernul condus de Maia Sandu, iar actualul Cabinet de Miniștri, în frunte cu Ion Chicu, este obligat să-l restabilească în funcție. O decizie în acest sens a fost pronunţată astăzi, 27 ianuarie, de către Judecătoria Râşcani.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Mai mult ca atât, potrivit deciziei magistraților, Executivul este obligat să-i achite lui Pînzari salariul și drepturile salariale pentru absenţa forţată de la muncă, de la data eliberării ilegale până la data restabilirii în funcție. De asemenea, fostul șef al IGP ar urma să obțină și 5000 de lei cu titlul de „asistență juridică”.

Hotărârea este cu drept de apel și poate fi contestată la Curtea de Apel Chişinău în termen de 30 de zile.

Foto: publika.md

Precizăm că, actualmente, IGP este condus de către Vadim Cojocaru, fostul director adjunct al Centrului Național Anticorupție. Acesta a fost numit în funcție la 19 noiembrie 2019, la propunerea ministrului de Interne, Pavel Voicu.

Articole asemănătoare

Back to top button