fbpx

Doar 10% din populația globului a fost vaccinată complet împotriva COVID-19

Până în prezent peste 2 miliarde de doze de vaccin împotriva virusului COVID-19 au fost administrate în cel puțin 212 de țări. Mai multe tipuri de vaccinuri au fost dezvoltate într-o viteză record, în mare parte datorită anilor de cercetare asupra virusurilor asociate și a investițiilor de miliarde de dolari în cercetare. Cu toate acestea, numai 10% din populația lumii, adică aproximativ 782 de milioane de oameni, a fost complet imunizată prin vaccinare până în prezent, informează digi24, potrivit datelor Our World in Data, citate de CNN.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Deși tot mai multe vaccinuri au fost autorizate pentru utilizare în întreaga lume și zeci de țări și teritorii s-au alăturat cursei pentru a-și vaccina rezidenții, totalul vaccinurilor administrate la nivel global evidențiază persistența inegalității globale privind accesul la vaccinuri. Din totalul celor 10% persoane vaccinate complet în întreaga lume, peste 30% sunt oamenii din America de Nord și 28% din Europa.

Spre comparație, doar aproximativ 11% din populația Americii de Sud a fost vaccinată, în timp ce în Asia s-a înregistrat un procent de puțin peste 8%. În Africa, mai puțin de 1% din populație a fost vaccinată împotriva virusului COVID-19.

Strategia de vaccinare variază de la o țară la alta. Unele țări au favorizat vaccinarea a cât mai multor persoane, indiferent de categorie, într-un timp cât mai rapid, iar altele au încercat să acorde prioritate vaccinării grupurilor vulnerabile specifice, precum a fost cazul SUA, care au hotărât ca printre primii vaccinați împotriva COVID-19, pe lângă personalul medical, să fie se numere bătrânii și îngrijitorii din căminele de bătrâni. Astfel, Statele Unite au ajuns la o rată de vaccinare de peste 45% din populația generală.

La acest moment, media globală din ultimele 7 zile a dozelor de vaccin administrate împotriva COVID-19 este de aproximativ 40,5 milioane pe zi.

Articole asemănătoare

Back to top button