fbpx

Dintr-o extremă în alta: Povestea unei tinere care s-a confruntat cu o scădere semnificativă în greutate

Protagonista acestei istorii este o tânără de 18 ani, care odată cu începerea pandemiei de COVID-19 s-a confruntat cu problema kilogramelor în plus, fapt care i-a trezit semne de întrebare privind aspectul fizic, urmând apoi mai multe diete restrictive și efort fizic excesiv. Alături de părinți și îndrumarea medicului, tânăra a reușit să-și echilibreze regimul alimentar și să revină la un mod de viață sănătos. Astăzi, ea este pasionată de plimbări, meditații și lectură, ceea ce îi aduce multă plăcere, dar și o stare de sănătate favorabilă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

De la începutul pandemiei de COVID-19, a devenit tot mai populară ideea de „mod sănătos de viață”, iar tot mai mulți tineri au început să urmeze această tendință. Printre aceștia s-a regăsit și tânăra noastră, care a considerat că ar fi bine să-și formeze astfel de obiceiuri, care ar contribui la menținerea unei siluete tonifiate, dar și la îmbunătățirea sănătății generale.

Eroina ne-a povestit, că totul a început de la introducerea mai multor verdețuri, legume și proteine în alimentația sa. Treptat, a exclus total carbohidrații, nutrienții esențiali funcționării normale a corpului. Tot atunci, a început să includă în rutina sa zilnică și exercițiile fizice. Nici nu a realizat cum, puțin câte puțin, această combinație a devenit periculoasă pentru sănătatea sa, cauzându-i probleme din mai multe puncte de vedere. „Mă antrenam mult acasă: făceam exerciții funcționale, însă cel mai mult mă bazam pe cele cardio. Astfel, mă epuizam, fără a recompensa caloriile arse.”

Într-un moment, tânăra a înțeles că ceva nu este în regulă, iar corpul ei nu mai funcționa cum ar fi trebuit. Nu avea destulă energie, obosea repede, iar sistemul digestiv îi dădea de știre că este necesară o schimbare. Atunci a considerat că nu e nimic grav și s-a întors la regimul alimentar de înainte de pandemie, însă organismul, deprins deja cu dieta actuală, a început să respingă mâncarea. Astfel, în loc să adauge kilogramele pierdute, a slăbit și mai mult, deoarece această schimbare bruscă i-a provocat o intoxicație severă. Iar în momentul în care a observat că nu mai are ciclu menstrual, a decis că e timpul să se adreseze unui medic.

Tânăra ne relatează că a avut nevoie de mult suport emoțional, pe care l-a primit din partea familiei sale. „Eram dezamăgită și disperată că am ajuns într-o astfel de situație, neînțelegând cum am slăbit atât de mult fără ca să observ.” Era speriată de posibilitatea de nu a avea copii în viitor, dar susținerea familiei au ajutat-o să-și mențină energia și gândurile pozitive.

Cu sprijinul medicului, eroina a reușit să depășească frica de a mânca mai mult, încorporând mai multe grăsimi în regimul său alimentar, cum ar fi nucile, avocado și diferite tipuri de pește. La fel, obișnuia să ia la școală gustări, asigurându-se că nu va rămâne niciodată flămândă. Astfel, a început să se simtă mai bine atât fizic, cât și emoțional, adăugând în greutate până la un nivel normal.

Trecând prin această situație, tânăra a ajuns la ideea că extremele nu aduc niciodată starea de bine și este important de menținut echilibrul în orice activitate din viață. Adolescenta a început să practice sportul într-un regim mai lejer, să ofere preferință plimbărilor și să mediteze. „Cred că trebuie mereu să fim conștienți de faptul, că alimentația face parte din viața noastră și nu trebuie să avem frica de a mânca. Am înțeles că e mult mai complicat să adaugi în greutate, decât să slăbești și în niciun caz nu ar trebui să forțăm organismul.”

Tânăra și-a învățat lecția și dorește să transmită un mesaj tuturor tinerilor care ar putea ajunge în asemenea situație: „Niciodată nu adopta modul de viață al altcuiva: ceea ce este bine pentru cineva, nu mereu este bine pentru tine. Întotdeauna ai grijă de corpul tău prin ritualurile de îngrijire, care te fac să te simți mai bine. Trebuie să știi că, până la urmă, totul revine la normal dacă depui un pic de efort.”

Ai grijă de tine – mănâncă sănătos!

Articole asemănătoare

Back to top button