fbpx

Despre ce au discutat președinta Maia Sandu cu Președintele Consiliului European, la Bruxelles

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit pe 17 mai cu Charles Michel, Președintele Consiliului European, fiind prima întrevedere din cadrul vizitei de lucru efectuată de șefa statului nostru la Bruxelles.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Oficialii au abordat evoluția riscurilor de securitate din regiune, Președinta Maia Sandu mulțumind pentru sprijinul oferit de Uniunea Europeană pentru gestionarea fluxului de refugiați și pentru depășirea consecințelor economice și sociale nefaste ale războiului. În context, interlocutorii au menționat vizita pe care Charles Michel a efectuat-o recent țara noastră, în semn de solidaritate cu eforturile umanitare ale cetățenilor și autorităților Republicii Moldova în contextul războiului din Ucraina.

S-a discutat, de asemenea, despre agenda de integrare europeană a Republicii Moldova. „Acordarea statutului de țară candidată Moldovei va reprezenta un semnal de încurajare și de sprijin pentru programul de reformare a țării noastre după model european”, a spus pe finalul întrevederii Președinta Maia Sandu.

Amintim că președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, efectuează în zilele de 17-18 mai o vizită de lucru la Bruxelles, unde s-a întâlnit cu prim-ministrul Regatului Belgiei și va avea întrevederi cu oficiali ai instituțiilor UE.

Articole asemănătoare

Back to top button