fbpx

Descinderi la Termoelectrica. Două angajate suspectate că ar fi luat mită de 30 mii de dolari de la un antreprenor

Ofițerii CNA, dar și procurorii anticorupție au efectuat vineri, 17 martie, perchiziții la Termoelectrica într-un dosar de luare și dare de mită, în care este vizată șefa Serviciului audit și securitate internă a Termoelectrica și un inspector al aceleiași subdiviziuni. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit unui comunicat al CNA, cei doi bănuiți ar fi pretins și primit recompense ilicite de la un antreprenor, care presta servicii de pază societății comerciale, pentru a nu include în raportul de audit neregulile depistate în activitatea acestuia.

În fapt, șefa Serviciului audit și securitate internă a societății comerciale Termoelectrica, care ar fi acționat în interes material și de comun acord cu un inspector din cadrul aceleiași subdiviziuni, ar fi pretins și primit de la persoana juridică, supusă auditului, mijloace bănești ce nu li se cuvin în mărime de 30 000 dolari.

În schimbul banilor, cei doi angajați ai Termoelectrica ar fi negociat cu agentul economic nereflectarea în raportul de audit a abaterilor și încălcărilor admise de către acesta la executarea contractului, manifestate prin executarea parțială a clauzelor acestuia și încasarea în cuantum deplin a prețului convenit pentru executarea contractului.

În scopul acumulării probelor materiale, au fost autorizate și desfășurate percheziții la domiciliile și în birourile de serviciu ale bănuiților. Ambele persoane sunt cercetate, în prezent, în stare de libertate.

Articole asemănătoare

Back to top button