fbpx

Descarcă și călătorește liber! Unde pot găsi europenii certificatul verde digital COVID-19

Secretarul de stat al Ministerului Sănătății din România, Andrei Baciu, a anunțat pentru Digi24, unde va putea fi descărcat certificatul verde digital COVID-19, necesar cu precădere pentru înlesnirea călătoriilor în străinătate. Funcționarul a mai anunțat că aceasta nu ar fi unica metodă prin care va putea fi obținut documentul – va putea fi luat și de la direcțiile de sănătate publică, dar și de la medicii de familie. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Suntem în linie dreaptă pentru folosirea acestui certificat digital european pentru COVID-19 sau certificat de călătorie, cum îi mai spunem noi. La 1 iulie, peste câteva zile, va intra în funcțiune și în România, s-a muncit mult în ultimele luni de zile pentru a finaliza toată această procedură”, a spus Andrei Baciu.

„Existența acestui certficat digital european facilitează, practic, transportul și călătoria în interiorul spațiului european”, a reamintit secretarul de stat.

Documentul va dovedi că am trecut prin boală, că avem imunitate, că ne-am vaccinat sau că avem un test negativ la boală. Totul se rezumă la un cod QR, care va putea fi scanat și va facilita trecerea la frontieră.

Certificatul va putea fi descărcat de la 1 iulie de pe platforma pusă la punct de STS și ca va fi disponibilă la adresa: certificat-covid.gov.ro.

Documentul va fi inclusiv disponibil și pentru cetățenii Republicii Moldova ce au cetățenia statului român.

„Pe această platformă vom intra, ne vom face un cont cu o adresă de email și vom primi un link pentru a verifica dacă suntem cine pretindem că suntem. O să fie necesare câteva date de autentificare pentru a fi siguri că cel care îl solicită este și persoana care îl primește. Accesăm acel link și el ne va duce către platforma respectivă, de unde putem să descărcăm certificatul care va fi valid pentru noi pe una dintre situațiile mai sus enumerate”, a arătat Baciu.

Vezi și: Ministerul Sănătății, despre certificatele de vaccinare anti-COVID: Cum se obține și în ce format va fi eliberat

Articole asemănătoare

Back to top button