fbpx

Deputații Nesterovschi și Lozovan aderă la un partid condus de fostul consilier al lui Dodon

Deputații independenți Alexandr Nesterovschi și Irina Lozovan, care au părăsit anterior fracțiunea parlamentară a Blocului comuniștilor și socialiștilor și Partidul socialiștilor, se alătură partidului „Renaștere – Возрождение”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Nesterovschi a anunțat acest lucru pe rețelele de socializare: „Am acceptat invitația lui Serghei Mişin, președintele partidului „Renaștere – Возрождение”, de a ne alătura echipei acestei formațiuni politice. Nu suntem singuri – echipei noastre li se alătură oameni talentați și dedicați din diferite regiuni ale Moldovei, uniți printr-o idee comună: Credem în Renaşterea Moldovei! Și împreună ne vom strădui să renaştem istoria Moldovei, limba moldovenească și cultura moldovenească”.

Totodată, împreună cu ei se alătură la formaţiune și fostul vicepretor al sectorului Botanica din partea PSRM, Iuri Vitneanshi.

Anterior, după părăsirea PSRM, deputații și-au anunțat intenția de a crea un nou partid de stânga. Nesterovschi și Lozovan au vorbit și despre modul în care sunt colectate semnăturile pentru înregistrarea unui nou partid. Se presupunea că mișcarea „Pentru popor”, inițiată de partidul „Şor”, la protestele căreia s-au alăturat cei doi deputați, s-ar putea transforma într-un partid.

Articole asemănătoare

Back to top button