fbpx

Demisii după o gafă de proporții in Spania: Au comandat trenuri de 260 de milioane de euro, mai mari decât tunelurile prin care urmau să treacă

Doi oficiali spanioli din Transport au demisionat din cauza unei comenzi greșite pentru noi trenuri de navetiști care au costat aproape 260 de milioane de euro, scrie Digi24.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Prea mari, trenurile cumpărate nu au încăput în tunelurile care nu se înscriu în standarde din regiunile nordice din Asturias și Cantabria.

Șeful operatorului feroviar spaniol Renfe, Isaías Táboas, și secretarul de stat pentru transport, Isabel Pardo de Vera, au demisionat din funcțiile lor, potrivit BBC News.

Eroarea a fost făcută publică la începutul acestei luni.

Guvernul spaniol spune că greșeala a fost depistată în timp util și au fost prevenite pierderile financiare. Însă regiunea Cantabria a cerut despăgubiri.

Renfe a comandat trenurile în 2020, dar în anul următor producătorul CAF și-a dat seama că dimensiunile primite pentru trenuri erau inexacte și a oprit construcția.

Rețeaua feroviară din nordul Spaniei a fost construită în secolul al XIX-lea și are tuneluri montane care au dimensiuni diferite de standardele actuale.

Greșeala înseamnă că trenurile vor fi livrate în 2026, cu doi ani întârziere față de termenul estimat.

Renfe și operatorul de infrastructură Adif au lansat o anchetă comună pentru a afla cum s-ar fi putut produce eroarea. La începutul acestei luni, Ministerul Transporturilor din Spania l-a concediat pe un manager Renfe și pe șeful tehnologic de la Adif din cauza gafei.

Articole asemănătoare

Back to top button