fbpx

De la două la patru benzi. Traseul Leușeni-Chișinău-Dubăsari va fi reabilitat cu ajutorul Republicii Belarus

Ministerul Economiei și Infrastructurii a semnat astăzi un Memorandum de înțelegere cu Societatea pe acțiuni deschisă „Compania de administrare a holdingului „Belavtodor”. Memorandumul de înțelegere este prima etapă în stabilirea relațiilor contractuale între părți pentru reabilitarea unor secțiuni de drumuri naționale.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Printre porțiunile care ar urma să fie reparate este și traseul Leușeni-Chișinău-Dubăsari, de la kilometru 94 până la 103. Acesta are în prezent două benzi, iar în conformitate cu proiectul, se intenționează extinderea la patru benzi și construirea a trei noi intersecții la diferite niveluri.

Proiectul mai prevede construcția unui drum nou pentru asigurarea unui trafic fără obstacole în direcția Chișinău-Giurgiulești. Directorul general al Companiei Belavtodor, Iurii Masiuk, și-a reiterat disponibilitatea și interesul de a implementa proiecte comune de reabilitare și construcție a drumurilor și a infrastructurii rutiere din Republica Moldova, precum posibilitatea dezvoltării rețelei Trans-Europene de Transport.

Finanțarea programului este asigurată printr-un împrumut al Băncii de Dezvoltare a Republicii Belarus. Costul contractelor, suma și termenii împrumutului vor fi determinate ca urmare a negocierilor tehnice și financiare.

Articole asemănătoare

Back to top button