fbpx

De la 18 la 84 de ani. Cine sunt cei mai tineri, dar și cei mai în vârstă candidați la parlamentare?

Mai mulți candidați înscriși la alegerile parlamentare depășesc vârsta de 70, chiar și 80 de ani. În același timp, în aceeași cursă electorală, se regăsesc și tineri cu vârste cuprinse între 18 și 19 ani.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cel mai înaintat în vârstă candidat este născut în 1935, iar anul acesta urmează să atingă vârsta de 84 de ani. Vladimir Popa, medic și profesor la Universitatea de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, apare pe lista formațiunii „Vocea Poporului”, ocupând numărul patru printre cei propuși.

Următoarea în acest top este național-liberala, care apare pe lista Partidului Național Liberal (PNL) sub numărul 24, Felonia Pascal, născută în 1938, urmând să împlinească 81 de ani. La doar un an diferență de concurenta sa, se află socialistul Eduard Smirnov, născut în 1939.

Totodată, cei mai mulți candidați cu vârsta de peste 70 de ani sunt înaintați de PNL, care propune pe Iurie-Apostol Andrei și Ecaterina Andrieș, ambii de 71 de ani. Nici Partidul Comuniștilor nu rămâne în urmă la acest capitol, având pe liste pe Vladimir Voronin, Alla Mironiuc și Anton Miron care au împliniți câte 78 de ani.

Pe de altă parte, unele partide vin cu cei care abia au atins majoratul, cum ar fi Maria Cimpoeș, elevă la Liceul Teoretic „Alexandr Pușkin” din orașul Basarabeasca, născută în 2000. Alături se regăsește și Olga Șciurovskaia, propusă de Partidul Regiunilor, născută în același ani ca și concurenta de pe lista PNL.

Articole asemănătoare

Back to top button