fbpx

De la 1 ianuarie se reexaminează pensiile pentru limita de vârstă. Cui i se va face recalcul

De la 1 ianuarie 2024 se reexaminează pensiile pentru limita de vârstă stabilite după 01.01.2019 pentru un stagiu de cotizare mai mare de 2 ani, cât şi pensiile reexaminate la etapele anterioare în cazul în care persoanele au mai realizat un stagiu de cotizare de cel puțin 2 ani.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Totodată, de la 1 ianuarie 2024 se reexaminează şi pensiile de dizabilitate stabilite până la 1 ianuarie 2022, cu condiţia că persoanele au realizat un stagiu de cotizare de la 2 ani până la 7 ani.

Cererile de reexaminare a pensiei pentru limită de vârstă şi dizabilitate pot fi depuse, începând cu 1 ianuarie 2024, în formă electronică prin utilizarea serviciului „e-Cerere. Reexaminare pensieˮ, care poate fi accesat pe pagina web-oficială cnas.gov.md şi portalul guvernamental servicii.gov.md, fiind necesar de a introduce un minim de date de identificare:

    – tipul pensiei care se solicită a fi reexaminată (limită de vîrstă sau dizabilitate)

   – numărul de identificare (IDNP)

   – data, luna, anul naşterii beneficiarului.

Cererea de reexaminare a pensiei se examinează în termen de 60 de zile de la data depunerii şi pensia reexaminată se acordă începând cu luna următoare celei în care a fost depusă cererea.

Pentru informaţii suplimentare puteţi contacta Centrul de Apel al CNAS la numărul 022-257-777.

Articole asemănătoare

Back to top button