fbpx

De alegerea ta depinde siguranța lui: Scaunul auto rotativ pentru copil – avantaje la 360 grade

Prima călătorie a bebelușului în automobil are loc după maxim două zile de la naștere. Ei bine, anume din acel moment și până la vârsta de 12 ani, copilul trebuie să fie așezat într-un scaun auto. Nu este un moft, dar o obligație pe care tu, în calitate de părinte, trebuie să o respecți.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Mai nou, și obligația în calitate de șofer – te-ai putea alege cu o amendă de până la 1.200 lei și 2 puncte de penalizare, dacă nu ai scaun pentru copil. Totuși, cel mai important aspect este siguranța copilului tău.

Dar ce scaun alegi pentru copilul tău? Care e cel mai sigur, confortabil și fiabil? Află în rândurile ce urmează.

Asigură-i copilului un drum liniștit

Scoică auto, scaun mare sau mic? Scaun auto Isofix ori scaun prins cu centuri, multicolor sau uniton? Ce înseamnă scaun auto rear facing și ce avantaje deosebite are față de scaunele montate cu fața spre direcția de mers?! Această avalanșă de gânduri, întrebări și dileme asaltează orice părinte pornit în căutarea scaunului auto pentru copil.

Decât să te pierzi în fața unui consultant entuziasmat ce-ți povestește de jumătate de oră despre scaunele auto (pentru că detalii sunt multe), apoi să procuri, obosit, primul scaun auto care-ți cade în mână… Mai bine te informezi din timp și înțelegi aspectele ce contează cu adevărat. În cazul unui scaun auto, mai puțin importantă e culoarea sau designul. Cel mai important aspect este ca acesta să fie confortabil, să facă față tuturor situațiilor de risc din timpul călătoriei și să se potrivească din punct de vedere ergonomic cu vârsta și greutatea copilului.

Un scaun montat corect poate evita o tragedie în caz de accident rutier

Cea mai mare dilemă va fi, probabil, să alegi între un scaun auto rear facing și unul îndreptat spre direcția de mers. De fapt, poți să nu te limitezi la unul din modele – cel mai potrivit, atât pentru copil cât și pentru părinte, este scaunul auto rotativ. Este extrem de flexibil și în același timp compact, îndeplinindu-și funcțiile în oricare dintre pozițiile alese.

Majoritatea producătorilor de scaune auto pentru copii recomandă ca acesta să fie amplasat cu spatele la direcția de mers, deoarece ultimele studii demonstrează că astfel copiii sunt de 5 ori mai protejați. Modelele rotative pot îndeplini cu ușurință această funcție, completând-o prin confortul manevrării, specific celuilalt model – orientat spre direcția de mers. Așadar, obții o combinație de avantaje într-un singur produs.

Avantajele scaunelor auto rotative

  • Utilizare ușoară, manevrabilitate maximă: vei putea pune și scoate copilul din scaun fără efort, pentru că scaunul poate fi rotit spre tine;
  • Baza scaunului este mică, nu ocupă mult spațiu pe bancheta din spate;
  • Gradul sporit de siguranță – majoritatea au sistem de prindere Isofix, iar în timpul călătoriilor copiii sunt de 5 ori mai protejați.

De alegerea ta depinde siguranța copilului tău

Cele mai bune scaune auto pentru copii sunt cele în care ai încredere. Noi avem încredere în brand-urile pe care ți le vom recomanda mai jos și despre care știm sigur – corespund în totalitate standardelor internaționale.

Scaun auto Joie – cele mai versatile scaune auto pe care le găsești în Moldova. Un asemenea scaun auto are un design unic și este extrem de fiabil. Cel mai mare avantaj al acestuia este faptul că nu va mai trebui să schimbi scaunul la fiecare vârstă. Acesta se transformă, deci îl poți folosi de la 0 până la 7 ani.

Se instalează cu sistem ISOFIX, din acest motiv protecția copilului se dublează. Are panouri laterale integrate Guard Surround Safety. Centurile se ajustează. Iar poziția confortabilă a copilului este asigurată de pernița pentru suport lombar și cea pentru șezut. Scaunul Joie Stages, de exemplu, are 7 poziții de înclinare – în drumurile lungi copilul va putea dormi.

Scaun auto Nuna REBL – scaunul poate fi ales după greutatea copilului: există modele pentru 0-13 kg și 9-18,5 kg. Datorită cadrului metalic și a pereților din oțel este foarte rezistent la rupere, tracțiune, cât și la arcuire. Se rotește la 360 de grade, ceea ce va permite ca micuțul să călătorească în condiții sigure, cu spatele spre direcția de mers.

Ancora ISOFIX are 9 poziții, din acest motiv conexiunea e definitiv sigură. Pentru confort absolut în orice condiții, scaunul oferă 7 poziții de înclinare. Are suport ergonomic pentru picioare.

La final, venim cu o recomandare – drag părinte, fii conștiincios atât în alegerea scaunului auto, cât și la drum. Respectă cu strictețe regulamentul circulației rutiere, mergi cât mai prudent.

Și nu uita să cuplezi și tu centura de siguranță! Drum bun.

P.

Informațiile publicate la rubrica „Advertoriale” sunt articole comerciale plasate în urma unei colaborări cu agenți economici sau agenții de publicitate cu scopul de a promova produse, servicii sau pentru a contribui la vizibilitatea brandului. Pentru detalii privind publicitatea pe portalul de știri ZUGO, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail contact@zugo.md sau la numărul de telefon 068 013 424.

Articole asemănătoare

Back to top button