fbpx

Cutremur puternic în Rusia. În ce regiune s-a produs seismul cu magnitudinea 6,9

Un cutremur de pământ cu magnitudinea 6,9 a fost înregistrat luni în regiunile costiere ale Orientului Îndepărtat din Federaţia Rusă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ministerul pentru situaţii de urgenţă din această ţară a anunţat că seismul nu a declanşat un tsunami şi că nu au fost raportate deocamdată victime omeneşti şi nici pagube materiale importante, informează stirileprotv.ro.

Seismul s-a produs la o distanţă de aproximativ 44 de kilometri sud de localitatea Petropavlovsk-Kamceatski de pe coasta rusă de la Oceanul Pacific la o adâncime de 100 de kilometri, potrivit aceluiaşi minister.

„Grupurile operaţionale de salvatori şi de pompieri inspectează clădirile. Potrivit informaţiilor preliminare, nu există victime şi pagube materiale”, a precizat Ministerul rus pentru situaţii de urgenţă.

Filiala din Kamceatka a Academiei Ruse de Ştiinţe şi Măsurători Geofizice a precizat că seismul a avut magnitudinea de 6,9.

Centrul Seismologic Euro-Mediteraneean (EMSC) anunţase iniţial că magnitudinea acestui cutremur a fost de 6,6.

Sistemul de avertizare pentru tsunami din Statele Unite a precizat că nu a emis o alertă de tsunami după seismul de luni.

Articole asemănătoare

Back to top button