fbpx

Cum poți să elimini ce știe Google despre tine. Ghid pentru ștergerea istoricului de pe net

Istoricul de căutare pe internet, de pe telefon sau din calculator, nu este șters în mod automat prin curățarea browserului. Giganți tehnologici precum Google păstrează istoricul căutărilor, dacă nu faci anumite setări în cont.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Istoricul căutărilor poate fi jenant în anumite cazuri, și mulți dintre utilizatorii de internet ar vrea ca nimeni altcineva în afară de ei să nu știe ce fel de informații sensibile au avut nevoie la un moment dat. Așa că userii își șterg istoricul de căutare din browserul telefonului sau al calculatorului, dar unii nu știu că în realitate, asta nu le șterge de pe serverele unde a fost efectuată căutarea propriu-zisă, precum cele ale Google ori Youtube. Din fericire, există o modalitate prin care istoricul căutărilor poate fi șters și de acolo.

Jurnaliștii de la „Daily Star” au realizat un ghid despre cum să vă ștergeți corect istoricul căutărilor de pe Google și YouTube. Deși va exista în continuare o înregistrare a acestora în altă parte, cel mai probabil, urmând acești pași, veți adăuga cu siguranță un nivel suplimentar de confidențialitate la navigarea dvs.
Există mai multe modalități de a șterge istoricul căutărilor pe YouTube.

În primul rând, puteți șterge căutările individuale din aplicație prin câteva atingeri. Deschideți aplicația YouTube, apăsați pe bara de căutare, apoi țineți apăsat orice rezultat sugerat al căutării care are pictograma „Istoric” lângă el. (Aceasta seamănă puțin cu un ceas). Apoi, atingeți pur și simplu „Remove” (Eliminare) în fereastra pop-up rezultată.
Dacă doriți să vă modificați setările astfel încât YouTube să nu mai salveze în întregime istoricul căutărilor, puteți face acest lucru și prin intermediul aplicației YouTube.
Atingeți imaginea de profil, apoi accesați Setări > Gestionați tot istoricul. Când vedeți o opțiune numită Salvarea istoricului YouTube, trebuie doar să dezactivați „Includeți căutările dvs. pe YouTube”.

Cum să ștergeți istoricul căutărilor Google pe Android

Aplicația de căutare Google este una dintre cele mai la îndemână funcții de pe Android, deoarece înseamnă că orice utilizator de Android poate obține rapid rezultate de căutare prin simpla atingere a barei de căutare de pe ecranul principal.
La fel ca în cazul YouTube, puteți atinge și menține apăsat pe anumite rezultate de căutare pentru a le șterge din istoricul telefonului.

Dar, pentru a le șterge complet, va trebui să ștergeți istoricul de căutare din contul Google, urmând acești pași:

Deschideți aplicația Google pe telefonul dvs. Android, apoi atingeți imaginea Profilului dvs. și deschideți Istoric căutare.
Pentru a șterge tot istoricul căutărilor, atingeți Delete > Delete all time (Ștergere > Ștergere tot timpul).
Pentru a șterge căutările dintr-o anumită perioadă de timp, atingeți Delete > Delete custom range.
Puteți, de asemenea, să vă modificați Setări astfel încât istoricul căutărilor să se șteargă automat. Reveniți la meniul Istoric căutare, apoi alegeți Controale. Găsiți „Web & App Activity card” (Card de activitate web și aplicații) și atingeți Auto-delete (On).

Contul dvs. Google ar trebui acum să fie golit de rezultatele istoricului de căutare.

Similar, se pot realiza setările de ștergere din contul Google și de pe telefoanele Apple.

Articole asemănătoare

Back to top button