fbpx

Cum pot primi compensațiile la încălzire, cetățenii eligibili pentru plata monetară

Majoritatea gospodăriilor casnice înregistrate pe platforma compensatii.gov.md s-au încadrat în categoria de vulnerabilitate extremă, foarte ridicată și ridicată. Anunțul a fost făcut de către Ministerul Muncii și Protecției Sociale.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ministerul mai menționează că compensațiile destinate consumatorilor casnici, eligibili pentru plata monetară, vor fi achitate de către Casa Națională de Asigurări Sociale (CNAS), pe contul bancar al beneficiarului dacă CNAS deține datele lor bancare. Totodată, acest ajutor monetar va putea fi ridicat și la orice oficiu poștal din țară, la prezentarea actului de identitate.

În acelați timp, ministerul amintește că gospodăriile casnice care s-au înregistrat, până pe 25 noiembrie curent, în sistemul informațional „Vulnerabilitate energetică ”, pentru a solicita compensații la energie, au putut să acceseze, începând cu 5 decembrie curent, informația privind categoria de vulnerabilitate energetică atribuită gospodăriei, în cabinetul personal de pe platforma compensatii.gov.md.

Articole asemănătoare

Back to top button