fbpx

Cum îţi dai seama că un ou este stricat: Cel mai simplu mod, dezvăluit de bucătarii profesionişti

Multe gospodine iau mai multe cartoane de ouă din supermarket-uri din cauza ofertelor de nerefuzat. De asemenea, ouăle sunt iubite de majoritatea oamenilor care preferă să le consume la micul dejun sau la un prânz copios. Iată că din acest motiv ele nu lipsesc aproape niciodată din frigiderele oamenilor. Cu toate astea, unele se pot strica în timp din cauza perioadei îndelungate petrecute într-un spațiu de depozitare. Cum îți dai seama ce ou este stricat?

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cum verifici dacă un ou este stricat: truc util și simplu

Majoritatea oamenilor consumă ouă la micul dejun sau la un prânz copios, motiv pentru care în frigider există aproape tot timpul cel puțin un carton de ouă. Gospodinele profită de cele mai multe ori de ofertele din magazine și cumpără chiar mai multe astfel de alimente pentru momentul în care vor face prăjituri pentru cei dragi, scrie Playtech.

Doamnele se pregătesc acum de prepararea cozonacilor, așa că sigur o să ia cu asalt din nou magazinele în căutarea alimentului de bază. Cu toate astea, produsele se pot strica și dacă sunt depozitate ca la carte în frigider. Specialiștii susțin că toată lumea trebuie să fie atentă la detalii și să verifice intens ouăle care urmează să fie consumate.

Experții au subliniat că trebuie ca oul să aibă în primul rând un aspect potrivit. Mai exact, dacă are coaja aspră și porii evidențiați și fără pete, atunci este foarte probabil să fie un ou proaspăt. Este recomandat să nu cumperi ouă care au coaja lucioasă sau o culoare ciudată ori dacă sunt prea murdare sau crăpate.

O altă modalitate prin care îți poți da seama dacă un ou este stricat este testul scufundării. Trebuie să iei un vas de sticlă, transparent, pe care să îl umpli cu apă și în care să bagi ouăle. Oul proaspăt o să stea orizontal pe fundul recipientului, fiind mai greu decât cel care are mai mult de patru zile. Dacă oul se scufundă și stă puțin ridicat, atunci este vechi de aproximativ o săptămână.

Cum să le depozitezi bine?

Păstrează ouăle în cutia lor de carton originală și încearcă să pui produsele în cea mai rece parte a frigiderului.
Verifică periodic data de expirare, iar dacă este depășită aruncă tot cartonul.
În cazul în care ai mai multe ouă și știi că nu le consumi în timp util, congelează câteva bucăți.
Poți să le introduci în congelator deja sparte și bătute pentru prăjituri sau diverse tipuri de omletă.
Lasă ouăle în frigider doar pentru trei săptămâni.

Articole asemănătoare

Back to top button