fbpx

Cum a fost în prima zi de program UPSHIFT ediția 2023

Cum a fost în prima zi de UPSHFT? În data de 9 martie a avut loc evenimentul de deschidere și prima zi de program UPSHIFT 2023. Cât de interesant a fost și cum mai exact s-a desfășurat totul vedeți mai jos.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Energie, curiozitate și distracție! Astea sunt cele trei cuvinte care au caracterizat prima zi de UPSHIFT. Ziua a început cu evenimentul de lansare a programul. Invitați speciali au fost Alex Petrov, ofițer de dezvoltare și implicare a adolescenților și tinerilor la UNICEF Moldova, Marcel Marin, Șef direcția Tineret, Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova și Corina Lungu, consultantă pricipală, Direcția de învățământ generală, Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova. Ei le-au vorbit tinerilor despre puterea pe care o au de a schimba societatea și necesitatea educației non-formale.

După evenimentul de lansare, tinerii au început învățatul! Sesiuni de training despre comunitate și rolul lor, identificarea problemelor și carta proiectului. Acum ei toți știu ce sunt acestea. Irina Bejan, traineră în cadrul programului, spune că un detaliu frumos este că tinerii sunt din diverse părți ale țării, asta contribuie la un schimb multicultural.

,,Tinerii chiar au un scop și vor să-l pună în practică. Majoritatea au veni cu o problemă pe care deja au identificat-o în comunitățile lor și acum vor să o rezolve. Ei sunt plini de energie, entuziasmați și sinceri”, a
mai adăugat Irina.

Regina Mogorean, coordonatoarea programului de training, este de părere că în prima zi participanții au obținut cunoștințe ce le vor fi utile mult timp înainte, mai ales într-o viitoare carieră: ,,Ei au aflat ce este carta proiectului, un element extrem de important. Practic este ca un formular de aplicare a proiectului pentru a obține finanțare. După acest format se lucrează mereu în domeniu”.

Spre seară au fost organizate jocuri și discuții, tinerii cunoscându-se mai bine între ei. În poze puteți vedea cât de interesant a fost, cât de mult s-a învățat și cât de bine s-au distrat.

UPSHIFT este în acest an la a 5-a ediție. Programul este dezvoltat în conformitate cu o metodologie UNICEF, care susține implicarea tinerilor în domeniul economic prin intermediul antreprenoriatului social, pe calea formării și consolidării de competențe și abilități, precum și prin punerea la dispoziție a unor instrumente de dezvoltare economică. În Moldova acest program este implementat de TEKEDU, în parteneriat cu Ministerului Educației și Cercetării și cu susținerea financiară UNICEF Moldova.

Această prezentare necesită JavaScript.

Informațiile publicate la rubrica „Advertoriale” sunt articole comerciale plasate în urma unei colaborări cu agenți economici sau agenții de publicitate cu scopul de a promova produse, servicii sau pentru a contribui la vizibilitatea brandului. Pentru detalii privind publicitatea pe portalul de știri ZUGO, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail contact@zugo.md sau la numărul de telefon 068 013 424.

Articole asemănătoare

Back to top button