fbpx

Cum a ajuns o fetiță de doar doi ani să fie considerată un geniu. Este cel mai tânăr membru al MENSA

O fetiță de doi ani din Kentuky a devenit cel mai tânăr membru MENSA, organizația celor cu inteligență mult peste medie. Probabil că va trece peste grădiniță și va fi înscrisă direct la școală. Deocamdată, însă, învață să facă la oliță.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Isla părea o fetiță de doi ani ca oricare alta. Nu sta locului o clipă, își făcea de lucru toată ziua cu jucăriile, se hârjonea cu pisica. Până într-o zi, când părinții au remarcat ceva diferit, scrie stirileprotv.ro.

Jasob McNabb, tatăl: „Îi place alfabetul! Întâi, a început să pronunțe literele… Apoi, a învățat să pronunțe cuvinte simple…”.

N-a trecut mult și micuța Isla deja citea.

Amanda McNabb, mama: „Citea la nivel de grădiniță, grupa mijlocie. Așa că ne-am zis, hai să vedem cât de isteț este copilul nostru”.

Părinții au dus-o la un psiholog, care a decis să-i dea un test pentru inteligență, foarte rar folosit pentru copii atât de mici.

Fetița a obținut 99 de puncte din 100 posibile. Și acum, la doi ani, Isla este cel mai tânăr membru al MENSA, organizația celor cu un IQ mult peste medie.

Amanda McNabb, mama: „Sperăm să-și facă prieteni, să meargă la convenții, poate va obține niște burse… Ar fi grozav”.

Totuși, o fi ea isteață foc, dar Isla rămâne în multe privințe solidară cu prichindeii de vârsta ei.

Jasob McNabb, tatăl: „Citește mult mai bine ca alți copii de vârsta ei, dar încă lucrăm cu antrenamentul la oliță. La asta, încă este la nivelul obișnuit pentru doi ani”.

Articole asemănătoare

Back to top button