fbpx

Cu mașină de 200.000 și penthouse de 390.000 de lire sterline. Stilul de viață al fiului lui Filat, „luat la ochi” la Londra

Fiul politicianului moldovean Vlad Filat, în vârstă de 22 de ani, a intrat în conflict cu autoritățile engleze, după ce nu a putut argumenta de unde deține suma de 466.321,72 de lire sterline. Suma uriașă urma să fie oferită pentru închirierea unui penthouse din Knightsbridge.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Într-un comunicat al Agenției Naționale pentru Criminalitate din Marea Britanie (NCA) este specificat că efectuarea comenzilor de înghețare a celor trei conturi ale lui Vlad Luca Filat, deținute la HSBC (The Hongkong and Shanghai Banking Corporation), a fost realizată în mai 2018 – în conformitate cu noile dispoziții de confiscare, introduse de Legea Financiară Penală din 2017 – după ce anchetatorii financiari ai NCA au bănuit că fondurile provin din activitatea ilegală a tatălui său, Vladimir Filat, scrie instituția engleză.

În fiecare zi, conturile din care cheltuia fiul ex-premierului au fost suplinite de la companii din străinătate, cu sediile mai mult în Turcia și Insulele Cayman.

Judecătorul Michael Snow de la Judecătoria Magistraților din Londra a dispus confiscarea a 466.321,72 de lire sterline de pe cele trei conturi înghețate. Așadar, Vlad Luca Filat este obligat să predea aproape jumătate de milion de lire sterline.

De menționat că fiul politicianului de la noi este plecat la Londra din 2016, unde își face studiile. Acolo, acesta se poate bucura de sume mari de bani și bunuri de lux, precum un Bentley „Bentayga” de 200.000 de lire sterline.

Articole asemănătoare

Back to top button