fbpx

Cu barca peste râul Nistru, din Ucraina spre Moldova: „Călătoria” costă 7500 dolari per persoană

Procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii INI și ai Poliției de Frontieră au reținut cel de-al optulea membru al grupului infracțional, care transporta ilegal cetățeni ucraineni care tranzitau Moldova, cu taxe care începeau de la 7500 dolari per persoană.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Bărbatul reținut acum are vârsta de 40 de ani și are dublă cetățenie – a Moldovei și a Ucrainei. Acesta locuia în Moldova și avea rol de organizator al grupului informațional, cu activitate începând din februarie 2022. Bănuitul era responsabil de identificarea bărbaților ucraineni care intenționau să părăsească Ucraina, ulterior organiza transportarea migranților cu barca peste râul Nistru spre Moldova.

După audierea acestuia, procurorii PCCOCS urmează să-i formuleze și prezinte învinuirea, precum și vor determina necesitatea aplicării arestului preventiv în privința acestuia, pentru continuarea obiectivă a investigațiilor. În ceea ce privește celelalte șapte persoane vizate de dosar și reținute anterior, acestea sunt cercetate în continuare, în stare de arest la domiciliu, timp în care acesta se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Articole asemănătoare

Back to top button