fbpx

Coronavirus: O terapie pe bază de anticorpi ar putea ajunge pe piață anul acesta

O terapie pe bază de anticorpi ar putea fi pusă pe piață până la sfârșitul anului. Anunțul a fost făcut de directorul unei firme de biotehnologie care lucrează cu gigantul farmaceutic Eli Lilly.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Testele clinice din faza a doua au început acum două săptămâni. Compania AbCellera, care se ocupă de cercetări, va implica sute de pacienți bolnavi de coronavirus. Acestora le vor fi administrate două tratamente diferite: unii vor primi tratamentul cu anticorpi în doze diferite, iar alții vor primi un placebo, o pastilă care nu are niciun efect, și apoi medicii vor compara modul în care fiecare grup reacționează la tratament.

Faza întâi a cercetărilor a demonstrat că medicamentul este sigur. „Ne mișcăm cu o viteză incredibilă. E ca și cum ai alerga 100 de metri în două secunde”, a declarat Carl Hansen, directorul companiei AbCellera, citat de CNN.

Hansez susține că noul medicament ar putea ajuta nu doar persoanele infectate cu noul coronavirus, ci și pe cei care sunt expuși riscului de îmbolnăvire (precum medicii).

Articole asemănătoare

Back to top button