fbpx

Copiii din R. Moldova, care suferă de afecțiuni cardiace grave, au fost operați gratuit într-un proiect susținut de Fundația lui Ceslav Ciuhrii

Un număr de 11 copii din R. Moldova au beneticiat, gratuit, de intervenţii chirurgicale complexe, realizate de echipe internaţionale de medici, în cadrul misiunii „Salvăm inimile mici”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Medicul cardiolog Tatiana Melnic, originară din R. Moldova, dar care lucrează la Spitalul „Sf. Constantin” din Braşov, oferă mai multe detalii despre acest proiect şi despre implicarea Fundaţiei lui Ceslav Ciuhrii, pentru a ajuta să fie operaţi gratuit cât mai mulţi copii din republica noastră.

Potrivit Tatianei Melnic, de la lansarea proiectului şi până acum, au fost operaţi 11 copii din R. Moldova de către echipe medicale înalt calificate din străinătate, inclusiv Anglia şi Germania. Aceste intervenţii sunt foarte costisitoare, afirmă medicul, iar singurul partener din R. Moldova cu care colaborează misiunea „Salvăm inimile mici” este Fundaţia de caritate Ceslav Ciuhrii, relatează ziarulnational.md.

Fiind originară din R. Moldova, am incercat de fiecare dată să aduc în misiuni şi copii din ţara mea. Dar, după cum Inţelegeţi foarte bine, aceste intervenţii necesită eforturi financiare destul de mari. Însă, de câţiva ani deja avem o colaborare foarte frumoasă cu Fundaţia de caritate Ceslav Ciuhrii”, a declarat medicul într-un interviu pentru Ea.md.

Tatiana Melnic susţine că, datorită sprijinului din partea Fundaţiei Ceslav Ciuhrii, au fost salvate vieţile multor copii.

Deocamdată acesta este unicul nostru sponsor care s-a arătat dispus să participe alături de noi în aceste misiuni şi căruia ii rămânem profund recunoscători atât eu, cât şi întreaga echipă. Domnul Ceslav Ciuhrii şi echipa de la Fundaţie sunt nişte oameni deosebiţi, care au acceptat să ne dea o mână de ajutor şi pot spune fără să exagerez că au salvat vieţi de copii. Stiu că Fundaţia este implicată şi în alte proiecte şi acţiuni de caritate şi le doresc succes în toate lucrurile frumoase pe care le fac. În acelaşi timp, imi exprim speranţa că vom colabora şi in continuare şi impreună vom reuşi să tratăm cât mai mulţi copii din ţara noastră„, menţionează medicul.

În context, Tatiana Melnic declară că s-a adresat mai multor agenţi economici să sprijine misiunea, dar a fost refuzată. „Trebuie să spun că am incercat să cerem ajutor şi din partea altor agenţi economici din R. Moldova, dar, din păcate, oamenii au fost reticenţi la propunerea noastră„, a precizat medicul.

De menţionat este că fundaţia de caritate a omului de afaceri Ceslav Ciuhrii s-a implicat în ultimii ani in mai multe proiecte şi campanii de susţinere a persoanelor şi familiilor cu venituri mici, precum „Dăruieşte magia unei poveşti” in preajma sărbătorilor de iarnă, dar susţine şi copii care au nevoie de intervenţii medicale costisitoare. Fundaţia susţine şi o serie de cauze, printre care promovarea educaţiei şi a cercetării ştiinţifice, conservarea patrimoniului istoric şi cultural, protejarea mediului.

Ceslav Ciuhrii este şi preşedintele Federaţiei Naţionale de Tenis, iniţiind şi un şir de proiecte pentru promovarea acestui gen de sport, ultimul fiind construcţia a două terenuri de tenis cu acces gratuitin parcul „La izvor” din Chişinău.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button