fbpx

„Constatăm o reacție virulentă”. Proiectul privind indemnizațiile copiilor diplomaților ar urma să fie retras

Proiectul de modificare a Legii serviciului diplomatic, care prevedea acordarea de indemnizații lunare de până la 500 de euro pentru copiii diplomaților moldoveni, urmează să fie suspendat sau scos de pe ordinea de zi a Parlamentului. Anunțul a fost făcut de ministrul de Externe, Mihai Popșoi, în cadrul emisiunii „Rezoomat” de la RLive TV. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Mihai Popșoi a subliniat că proiectul va fi reevaluat pentru a găsi alte soluții care să sprijine copiii diplomaților fără a antagoniza situația.

„Cu regret, constatăm o reacție virulentă și, pe undeva, e de înțeles într-un stat cum este Republica Moldova, într-un stat unde veniturile cetățenilor sunt destul de reduse. Doar că cetățenii noștri nu înțeleg sau cei care au criticat se fac a nu înțelege că diplomații noștri nu merg în excursie în țările de reședință, ci merg să muncească și să apere interesele cetățenilor noștri. Având în vedere reacția virulentă a societății, suntem un stat democratic, plecăm urechea la reacția cetățenilor, pe undeva împărtășim această nemulțumire și va trebui să regândim abordarea, va trebui să căutăm, eventual, alte soluții și să evităm antagonizarea societății” a mai spus Mihai Popșoi.

Implementarea acestui proiect ar fi implicat cheltuieli lunare de aproximativ 1,72 milioane de lei din bugetul de stat. Inițial, proiectul prevedea indemnizații lunare de 700 de euro, sumă redusă ulterior la 500 de euro, și limita de vârstă pentru beneficiari a fost scăzută de la 23 la 18 ani.

 

Articole asemănătoare

Back to top button