fbpx

Compania „Horus Energy”, gata să retehnologizeze blocul energetic nr.2 de la Termoelectrica

Compania „Horus Energy” este gata să implementeze un nou proiect investițional, din resurse financiare proprii, pentru retehnologizarea blocului energetic nr. 2, CET Sursa 1, a Societății pe Acțiuni „Termoelectrica”, bazat în proporție de 80% pe tehnologii europene. Declarații în acest sens au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă la IPN.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit lui Eugeniu Dodiță, director comercial Horus Energy, realizarea acestui proiect ar avea drept rezultat creșterea eficienței globale a blocului energetic cu minim 10 %, reducerea consumului de combustibili (gaze naturale) pentru producerea aceleiași cantități de energie, reducerea emisiilor de gaze și prelungirea resursei de exploatare a surselor de cogenerare existente cu investiții minime.

De asemenea, societatea „Termoelectrica ar încasa lunar venituri suplimentare de circa un milion de euro în sezonul de încălzire, iar tarifele pentru cetățeni vor scădea. Aceta a adăugat că reparațiile capitale și cele curente care se fac acum la blocul nr.2 nu asigură o funcționalitate sigură și inofensivă a utilajului.

Mihai Godea, director pentru dezvoltare al grupului de companii Horus, a precizat că rambursarea banilor cheltuiți eventual pentru retehnologizarea blocului energetic nr.2 se va face din eficiența energetică a blocului retehnologizat și banii care urmează să-i păstreze Termoelectrica în urma retehnologizării. Propunerile în acest sens sunt mai de demult pe mesele Ministerului Energiei și Termoelectrica.

În același timp, compania condamnă falsurile difuzate de unele instituții de presă și informează opinia publică din țară că actualmente nu efectuează niciun fel de lucrări de reparație la blocul energetic nr.2, CET Sursa 1, al Societății pe Acțiuni „Termoelectrica”.

Compania califică tirajarea falsurilor drept încercări de denigrare și compromitere a reputației profesionale, parte dintr-o acțiune începută încă anul trecut și care reprezintă o manifestare regretabilă de concurență neloială.

Mihai Godea a mai declarat că lucrări de reparație la blocul energetic nr.2, CET Sursa 1, sunt efectuate de altă companie care trebuie să-și asume întreaga responsabilitate pentru acest bloc energetic. El mai spune că Horus a realizat lucrări de reparație și retehnologizare la celelalte blocuri energetice: 1 și 3. Tot ce s-a făcut este funcțional.

Articole asemănătoare

Back to top button