fbpx

Comoara pe care naziștii au ascuns-o în al Doilea Război Mondial și valorează milioane de dolari: Unde se află

Se crede că o hartă proaspăt lansată marchează locul în care soldații naziști au ascuns un tezaur de aur și bijuterii. Comoara valorează potențial milioane de dolari.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Documentul din perioada celui de-al Doilea Război Mondial a fost lansat recent publicului de către Arhivele Naționale din Țările de Jos, ca parte a zilei lor anuale de acces deschis.

Harta sugerează că această comoară este îngropată în pământ, într-o locație din apropierea micului sat olandez Ommeren. Se crede că ea constă din patru cutii mari pline cu diamante, rubine, aur, argint și bijuterii care au fost furate de soldații naziști în timpul unei explozii la o bancă din orașul Arnhem din apropiere, în jurul anului 1944.

Comoara s-ar afla în satul olandez Ommeren

Până în aprilie 1945, forțele aliate erau aproape de a elibera Arnhem, așa că soldații ar fi îngropat prada lângă Ommeren. Statul olandez a adus chiar și un fost soldat nazist înapoi în Țările de Jos după război, în încercarea de a descoperi obiectele furate, dar acestea nu au fost găsite niciodată, scrie Playtech.

Deși nu există nicio certitudine că obiectele valoroase sunt încă acolo, vânătorii de comori amatori nu au pierdut timpul încercând să găsească prada. Situația a devenit atât de copleșitoare, încât municipalitatea din Buren a lansat o declarație pentru a explica că oamenii nu au voie să sape pentru comori folosind detectoare de metale.

În plus, toate descoperirile arheologice trebuie să fie declarate, astfel încât oamenii nu vor avea voie să ia comoara pentru ei înșiși.

În ultimii ani, interesul pentru aurul nazist a fost reaprins atunci când radarul de pătrundere a solului a dezvăluit o descoperire promițătoare lângă Walbrzych, în sud-vestul Poloniei. Deși s-au făcut săpături, până la urmă nu s-a găsit nimic. Mulți încă mai speră că tezaurul va fi dezgropat într-o zi, dar alții încep să creadă că povestea nu reprezintă altceva decât zvonuri de război și folclor urban.

Articole asemănătoare

Back to top button