fbpx

Comisarul european pentru Afaceri Interne a sosit la Chișinău. Cu ce oficiali s-a văzut și ce au discutat

Comisarul european pentru Afaceri Interne, Ilva Johansson, a sosit joi, 12 mai, într-o vizită lucru la Chișinău. Acesta a avut întrevederi cu șefa statului Maia Sandu, premierul Natalia Gavrilița, dar și cu ministra Afacerilor Interne, Ana Revenco. Oficialii au discutat despre situația de securitate din regiune creată ca urmare a agresiunii militare ruse în Ucraina, despre valul de refugiați generat de acest război, acțiunile de consolidare a frontierei țării noastre, dar și despre suportul continuu oferit de UE Republicii Moldova pentru a face față provocărilor.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Președinta a menționat că pentru Republica Moldova este important să-i ajute, în continuare, pe toți refugiații care au nevoie de adăpost. La rândul său, Comisarul Ilva Johansson a spus că solidaritatea cetățenilor moldoveni în această situație a fost una fără precedent și ei merită toată aprecierea.

Discuțiile s-au referit și la efortul autorităților țării de a face față noilor provocări – acțiunile de consolidare a frontierei, majorarea numărului de polițiști de frontieră și de polițiști implicați în asigurarea ordinii publice, mobilizarea instituțiilor pentru a asigura condiții optime pentru refugiați.

În context, Maia Sandu a mulțumit UE pentru detașarea rapidă în Moldova a ofițerilor FRONTEX și a altor experți care lucrează împreună cu poliția de frontieră, pentru asistența oferită de EUBAM refugiaților și pentru măsurile de relocare a acestora în țările UE.

„Prioritară rămâne siguranța și securitatea cetățenilor noștri. Apreciez implicarea și devotamentul de care au dat dovadă în această perioadă angajații diverselor structuri ale forțelor de ordine”, a declarat șefa statului.

Ministerul Afacerilor Interne informează că ministra Ana Revenco împreună cu Comisarul european vor vizita punctul de trecere al frontierei de stat Leușeni. La finalul vizitei în teritoriu, va avea loc briefingul de presă a celor doi demnitari în PTF Leușeni, începând cu ora 15:20.

Foto: presedinte.md
Foto: gov.md
Foto: gov.md
Foto: gov.md
Foto: MAI
Foto: MAI

Foto: MAI

 

Articole asemănătoare

Back to top button