fbpx

Colesterol mărit? Care sunt cele mai bune alegeri de mic dejun ca să-l reduci

Previi bolile grave de inimă dacă reduci colesterolul, iar un punct de plecare este să faci alegeri alimentare bune, mai ales la micul dejun.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Chiar dacă nu prezintă simptome, colesterolul mărit favorizează apariţia unor afecțiuni grave, cum sunt cele de inimă. De aceea este important să-l menţii sub control, iar un punct de plecare este să faci alegeri alimentare bune, mai ales la micul dejun.

Menținerea unui nivel scăzut al colesterolui ar fi bine să se aplice unui singur tip de colesterol, cel rău sau LDL (lipoproteine cu densitate joasă). Este principalul vinovat pentru formarea de plăci pe artere, crescând tensiunea arterială. Pe de altă parte, colesterolul HDL (lipoproteine de înaltă densitate) menține sănătatea generală a inimii, de aceea este numit colesterol bun.

Una dintre cele mai bune modalități de a păstra echilibrul colesterolului total este să faci alegeri sănătoase, iar micul dejun este cel mai bun moment al zilei pentru a te hrăni bine.

Micul dejun rămâne una dintre cele mai importante mese ale zilei, deoarece pregătește corpul pentru activităţile de peste zi. Cele mai bune alimente oferă echilibrul necesar pentru menţinerea sănătăţii şi energiei.

Ovăzul, necesar pentru cel mai eficient mic dejun

Motivul principal pentru care ovăzul este perfect pentru prima masă a zilei este nivelul ridicat de fibre pe care-l conferă. Chiar şi o porție de 50 de grame oferă aproape cinci grame de fibre și poţi creşte aportul de fibre dacă adaugi fructe uscate sau de pădure, o banană, nuci sau lapte de soia, scrie clickpentrufemei.ro.

Fibrele reduc colesterolul

Esențiale pentru scăderea colesterolului rău, fibrele capătă consistenţă de gel în intestine. În acest mod captează colesterolul.

Ovăzul nu este singurul aliment eficient care reduce colesterolul, ci şi:

– peștele gras,

– orezul brun,

– pâinea integrală,

– pastele integrale,

– nucile şi semințele.

Ce se întâmplă dacă schimbările stilului de viață sunt ineficiente?

Dacă modificările de dietă nu se dovedesc eficiente, există şi alte modalități de a scădea colesterolul rău, cum ar fi administrarea de statine, la recomandarea medicului de familie sau specialist. Statinele acționează prin reducerea cantității de colesterol produsă la nivelul ficat. Ca toate medicamentele, pot provoca efecte secundare, ca durerea de cap şi musculare, ameţelile, oboseală, constipaţie sau diaree, insomnie.

Articole asemănătoare

Back to top button