fbpx

Codreanu cere sancționarea mai aspră a directorului cantinei responsabile de intoxicarea celor 12 elevi din Tohatin: „Demisia nu va rezolva foarte multe”

După ce inspectorii Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) au descoperit mai multe nereguli la cantina „Adolescența”, care s-ar face responsabilă de intoxicarea celor 12 elevi de la Gimnaziul din Tohatin, edilul interimar al capitalei a declarat astăzi, la ședința Primăriei, că directorul cantinei trebuie sancționat dur.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ruslan Codreanu crede că eliberarea din funcție nu este o pedeapsă suficient de aspră. Astfel, acesta a menționat că va cere Procuraturii să investigheze acest caz mai detaliat.

„Nu cred că eliberarea din funcție este cea mai dură sancțiune. Eu vreau să văd cum se cumpără aceste produse, de cine se cumpără, pentru că lanțul este mult mai larg. De aceea am cerut procuraturii ca să investigheze cazul. Eu cred că demisia nu va rezolva foarte multe. Vom lua o decizie finală atunci când vom avea rezultatele de laborator ale ANSA. Suspendarea este cea mai mică pedeapsă pe care eu o văd, trebuie ani grei de pușcărie”, a declarat Codreanu.

Amintim că într-un raport de inspecție întocmit de ANSA se menționează că, în urma verificărilor, la cantina „Adolescența” au fost găsite sfeclă și cartofi în stare de putrefacție, biscuiți cu termenul de exploatare expirat, condiții neconforme și insalubre de păstrare a produselor alimentare, care ar fi și motivul intoxicării în masă.

Articole asemănătoare

Back to top button