fbpx

CNESP a decis prelungirea stării de urgență în sănătate publică. Aplicarea restricțiilor rămâne valabilă

CNESP a decis prelungirea stării de urgență în sănătate publică până pe 15 septembrie. Ca urmare, este prelungit și termenul de aplicare a tuturor restricțiilor în vigoare.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Totodată, Guvernul reamintește că, de pe 1 septembrie, cetățenii care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare și vin din țări aflate în zona verde – cu risc scăzut de infectare, nu vor fi nevoiți să se autoizoleze. Tot de la începutul toamnei se vor redeschide instituțiile școlare și preșcolare. Acestea vor activa în baza unor instrucțiuni clare și cu respectarea strictă a normelor sanitar-epidemiologice.

Decizia de reîncepere a activității școlilor aparține fondatorilor. În cazul în care acestea nu vor întruni condițiile necesare, nu vor primi autorizație de funcționare.

Pentru că redeschiderea școlilor va fi o provocare majoră în lupta cu COVID-19, membrii CNESP au reiterat importanța respectării celor trei reguli de aur pentru stoparea răspândirii virusului: igienizarea frecventă a mâinilor, respectarea distanței fizice de un metru și purtarea corectă a măștilor în spații închise și locuri aglomerate.

Articole asemănătoare

Back to top button