fbpx

Ciuma bubonică a luat viața unui locuitor din Mongolia. Un sat întreg, plasat în carantină

Autoritățile chineze au plasat în carantină un sat din regiunea autonomă Mongolia Interioară după ce un localnic a decedat din cauza ciumei bubonice. Deocamdată nu este clar cum a contractat bărbatul boala.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Autoritățile au îndemnat oamenii să își dezinfecteze zilnic locuințele, celelalte persoane din sat fiind testate, relatează CNN. În același timp, 35 de persoane care au contactat cu bolnavul se află în izolare.

Totodată, în contextul în care în ultima perioadă s-au mai înregistrat alte trei cazuri de ciumă în regiune, a fost interzis vânatul animalelor care ar putea transmite boala. Responsabilii din domeniul sănătății afirmă că toate persoanele care s-au îmbolnăvit, printre care și un adolescent de 15 ani, au consumat carne de marmotă.

Autoritățile chineze au emis o alertă de nivelul trei în regiune. Conform datelor OMS, oficial, circa 2000 de persoane din întreaga lume se îmbolnăvesc anual de ciumă, cifrele însă ar putea fi mai mari în realitate, dat fiind faptul că despre multe cazuri nu se cunoaște.

Articole asemănătoare

Back to top button