fbpx

Circa 20 de milioane de lei, venituri de la Google și Facebook. Moldovenii, plătiți de giganții sociali

Moldovenii, plătiți de giganții sociali. Serviciul Fiscal de Stat (SFS) a aplicat măsuri de conformare față de persoanele fizice care au obținut venituri din prestarea serviciilor către companii IT nerezidente, rețele de socializare ale Google și Facebook.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Astfel, 161 de contribuabili s-au conformat voluntar și au prezentat declarațiile cu privire la impozitul pe venit, declarând venit impozabil obținut în valoare de 19,9 milioane lei și impozit pe venit în sumă de două milioane lei.

În același timp, SFS a aplicat, în perioada anului 2020, tratamente de conformare voluntară față de un eșantion selectat de persoane fizice care au înregistrat o diferență semnificativă dintre veniturile declarate și ieșiri/intrări de fonduri, se arată într-un comunicat.

Drept urmare, 14 persoane au prezentat declarațiile privind impozitul pe venit, declarând venituri obținute în sumă de 3,8 milioane lei și impozit pe venit în sumă de 520,9 mii lei.

„Reamintim despre necesitatea conformării voluntare la respectarea legislației în vigoare a Republicii Moldova în partea ce ține de declararea veniturilor obținute și achitarea impozitului pe venit”, transmite SFS

ZUGO precizează că la de 30 aprilie curent survine termenul limită de prezentare a declarației persoanei fizice cu privire la impozitul pe venit pentru perioada fiscală 2020 de către persoanele fizice.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button