fbpx

Chișinăul, în lista orașelor cu cele mai mici prețuri pentru un taxi de la Aeroport. Cât te va costa același serviciu în alte capitale?

Chișinăul se află în lista orașelor cu cel mai mic preț pentru un taxi de la Aeroport spre Centru. Constatarea a fost făcută de către specialiștii motorului de căutare momondo.ro. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Conform unui studiu realizat de experți, media prețului pentru o călătorie de la Aeroport este de 25 de euro, iar distanța medie parcursă de circa 21 de kilometri. Cel mai scump vor achita cei care vor să ajungă confortabil din Aeroport la Tokyo, iar cel mai ieftin – cei care vizitează Tașkentul, capitala Uzbekistanului.

Așadar, cea mai scumpă călătorie din lume este cea din aeroportul Narita, care se află la 71,5 de km de centrul orașului Tokyo. Aceasta va costa echivalentul a 200 de euro. Dacă ne referim la orașele europene, atunci turiștii care merg la Oslo și Reykjavik vor achita aproximativ 100 de euro ca să ajungă de la aeroport în centrul orașului. Printre localitățile cu cel mai scump taxi de la aeroport se mai numără Washington, Monaco, Londra, Berna, Stockholm, Paris și Seol.

Cel mai puțin vor plăti cei care merg la Tașkent – circa 2 euro. Lista este urmată de Tunis, Dushanbe, Kathmandu, Bissau, Banjul, Brazzaville, Tegucigalpa, Victoria și Chișinău, ultimul fiind singurul oraș european în lista localităților cu cel mai ieftin taxi.

„Pentru a economisi, călătorii pot alege să comande o mașină online sau să se îndrepte către modalități de transport în comun, precum trenuri sau autobuze. Dacă oferta de transport public nu este satisfăcătoare, turiștii pot oricând să se grupeze cu alți călători pentru a împărți o cursă taxi către centrul orașului”, spune Irina Ryabovol, PR manager Momondo pentru Europa de Est.

Analiza se bazează pe date privind 140 de capitale din întreaga lume și ia în calcul tarifele oficiale ale companiilor de taxi autorizate de aeroporturile care deservesc cel mai mare număr de pasageri din orașele respective. Prețurile corespund unei călătorii de la aeroport către centrul orașului și au ca sursă site-urile oficiale ale aeroporturilor în luna Octombrie 2019.

Articole asemănătoare

Back to top button