fbpx

Chișinău: Aproape șase milioane de lei pentru un loc de gheretă. Cine este agentul economic care va da suma record pentru lot

Circa șase milioane de lei. Este suma record pe care o va plăti un agent economic pentru o pentru obținerea dreptului de a amplasa o gheretă pe o stradă din capitală. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Mai exact, este vorba despre o gheretă de 12 metri pătrați, care va fi situată pe strada Miron Costin din sectorul Râșcani al Capitalei, lângă Complexul memorial „Feciorilor Patriei-Sfânta Amintire”.

Firma care a câștigat licitația va trebui să plătească 5.733.000 de lei, scrie Ziarul de Gardă.

Tot în cadrul licitației din 22 ianuarie, o companie și-a adjudecat trei loturi. Compania câștigătoare, Gherasimenco SRL, va trebui să plătească în total 6.506.220 de lei pentru amplasarea gheretelor în următoarele trei locații:

  • Centru, str. Alexei Mateevici 66, gheretă de 10m. Valoarea – 3.202.500 de lei.
  • Centru, str. Armenească – 31 august, gheretă de 9m. Valoarea – 2.260.440 de lei.
  • Centru, str. Nicolae Testemițanu 20, gheretă de 9m. Valoarea – 1.043.280 de lei.

În cadrul licitației au fost expuse inițial 15 loturi, două fiind excluse, iar pentru două nu au fost prezentate cereri.

Astfel, au fost adjudecate 11 locuri, în valoare totală de aproximativ 26 de milioane de lei.

Alte spații solicitate de cumpărători au fost cele amplasate în Parcul „Valea Morilor!”, pe str. Armenească, colț cu str. 31 August 1989, pe str. A. Mateevici 77, pe str. N. Testemițanu 20, în Parcul „Alunelul”, Parcul „Dumitru Râșcanu” și altele.

Termenul contractului pentru dreptul de comercializare este de cinci ani.

La cea de-a doua licitatie desfășurată la 9 decembrie 2020, la concurs au fost expuse 15 locații pentru unități de comerț ambulant stradal, amplasate în parcurile şi scuarurile din sectoarele capitalei. Este vorba despre zonele: Parcul din str. Melestiu; Parcul „Valea Trandafirilor” din sectorul Botanica; Scuarul din str. Petru Zadnipru; Aleea din bd. Mircea cel Bătrîn sectorul Ciocana; Parcul „Mezon” sectorul Rîșcani, scrie sursa citată.

Prima licitație deschisă pentru obținerea dreptului de încheiere a contractului pentru amplasarea unităților de comerț ambulant stradal pe teritoriul orașului Chișinău, care a avut loc pe 2 decembrie 2020, s-a încheiat cu vânzarea a 11 locuri speciale pentru o sumă totală de 20 milioane 205 mii lei.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button