fbpx

Chicu spune de unde a identificat Guvernul surse financiare pentru majorările anunțate de Dodon

Toate proiectele sociale anunțate ieri de conducerea țării, care vizează măriri de salarii, pensii și alocații, au acoperie financiară în bugetul pentru anul 2019. Declarația a fost făcută de premierul Ion Chicu în cadrul unei conferințe de presă după ședința de astăzi a Cabinetului de Miniștri. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Costul proiectelor anunțate, cu excepția majorării de salariu, este de 1,1 miliarde de lei. Toate aceste inițiative sociale au fost prevăzute și incluse în proiectul bugetului. Încă un miliard și 125 de milioane de lei va costa mărirea salariilor. Această sumă pentru acoperirea legii salarizării a fost planificată în cadrul de cheltuieli pe termen mediu încă la sfârșitul anului 2018. Banii sunt demult planificați și vor fi disponibili”, a precizat prim-ministrul.

Potrivit șefului Executivului, pentru realizarea măsurilor sociale anunțate, nu va fi nevoie de majorarea impozitelor și sporirea poverii fiscale pentru cetățeni și agenți economici.

Totodată, Ion Chicu a ținut să menționeze că, la data de 14 noiembrie 2019, când a preluat funcția, în contul bugetului de stat erau peste patru miliarde de lei.

Articole asemănătoare

Back to top button