fbpx

Chicu și Sandu au avut o discuție telefonică: „Acest Parlament trebuie urgent dizolvat”

Președinta aleasă Maia Sandu și prim-ministrul Ion Chicu au avut o discuție telefonică privind situația politică.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Am avut o discuție telefonică cu Prim-ministrul Chicu. I-am spus că bugetul prezentat de Guvern nu este în măsură să ajute cetățenii, dimpotrivă, conține scheme din care deputați corupți vor scoate bani în continuare. I-am spus că țara are nevoie de un alt parlament și de un alt guvern. Demisia Guvernului este cea mai scrută cale spre acest obiectiv”, a scris Maia Sandu pe Facebook.

Pe de altă parte, pe pagina Guvernului a fost postat un comunicat scurt, în care a fost confirmat apelul dintre Ion Chicu și Maia Sandu. Din precizările făcute de Guvern, Ion Chicu lasă să se înțeleagă că împărtășește doar părerea că Parlamentul trebuie dizolvat.

„În cadrul discuției prim-ministrul Chicu a solicitat respectuos tuturor forțelor politice din Parlament să examineze minuțios proiectele bugetar-fiscale, or este convins că Președintele ales înțelege foarte bine riscurile intrării în noul an fără buget aprobat.

Guvernul este gata să prezinte argumente/explicații pe orice virgulă/cifră din acele proiecte în Parlament. Orice amendament al deputaților va fi examinat și avizat de Guvern, iar deputații vor decide asupra textului final al acestor legi”, se menționează în mesajul Guvernului.

De asemenea, în ultimul rând al mesajului se subliniază că, „premierul împărtășește pe deplin opinia Președintelui ales, că acest Parlament trebuie urgent dizolvat”.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button