fbpx

Cetățenii sunt obligați să înștiințeze asiguratorul dacă își vând, donează sau schimbă automobilul

Proprietarii de autovehicule – beneficiari de asigurare RCA – au obligația să anunțe asigurătorul în cazul în care își vând, donează sau schimbă automobilul, transmite IPN.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Este important să informați asigurătorul RCA că nu mai dețineți în proprietate mijlocul de transport asigurat, deoarece doar în acest mod, aveți posibilitatea fie de a cesiona (transmite) drepturile contractuale de asigurare obligatorie RCA noului proprietar, fie de a rezoluționa (desființa) contractul existent”, precizează Comisia Națională a Pieței Financiare.

Dacă persoana decide să rezoluționeze contractul ca urmare a înstrăinării autovehiculului, există oportunitatea de a recupera o parte din banii plătiți pe prima de asigurare. Condiția este că nu a fost achitată sau nu este datorată nicio despăgubire pentru accidente produse din vina asiguratului, care au avut loc în perioada de valabilitate a contractului RCA.

Potrivit CNPF, dacă are loc înstrăinarea vehiculului fără informarea asigurătorului RCA și se produce un accident din vina persoanei care a achiziționat mijlocul de transport, compania de asigurări poartă răspundere în baza contractului RCA încheiat cu fostul proprietar.

Articole asemănătoare

Back to top button