fbpx

Cetățenii din stânga Nistrului vor putea beneficia de acte de stare civilă eliberate de autoritățile de la Chişinău. Reacția președintelui în exercițiu al OSCE

Cabinetul de miniştri a aprobat, astăzi, câteva acte normative prin care stabilesc procedurile privind certificarea faptelor de stare civilă produse și consemnate în localitățile din stânga Nistrului și municipiul Bender.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Astfel, vor putea fi supuse certificării nașterea persoanei, decesul, stabilirea paternității, schimbarea numelui/prenumelui, căsătoria și divorțul. Certificarea acestor fapte de stare civilă va putea fi realizată doar în condițiile în care producerea și consemnarea lor a avut loc în condiții similare celor prevăzute de legislația Republicii Moldova

Prin urmare, cetățenii cu domiciliu în acest teritoriu vor putea beneficia de acte de stare civilă eliberate de autoritățile constituționale, iar serviciile de resort vor fi prestate de subdiviziunile specializate ale Agenției Servicii Publice, conform comunicatului de presă emis de Guvern.

Președintele în exercițiu al OSCE, Miroslav Lajčák, a salutat respectiva decizie a Guvernului, specificând, pe pagina sa de Twitter, că Mă bucur că am auzit încă o dată știri pozitive din Moldova. Decizia guvernului de a simplifica procedura de recunoaștere și înregistrare a căsătoriilor, divorțurilor, nașterilor și deceselor în Transnistria reprezintă un pas pozitiv și important pentru moldoveni”.

Articole asemănătoare

Back to top button