fbpx

Cele șapte persoane reținute în dosarul dezordinilor în masă vor sta 30 de zile în arest

Cei șapte bărbați reținuți sâmbătă, 11 martie, în dosarul dezordinilor în masă vor sta 30 de zile în arest în izolator. Decizia a fost luată, marți, 14 martie, de magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana. Este vorba despre liderii grupărilor criminale care urmau să pregătească destabilizări în masă şi să fie recompensaţi pentru asta cu câte zece mii de dolari. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Suspecții au fost escortați la judecătorie, în cătușe, de către ofițerii Inspectoratului Național de Investigații și angajații Batalionului cu Destinație Specială „Fulger”. Printre ei este și bărbatul care oamenii legii susține că acesta este un presupus agent rus și urma să instruiască și alte persoane cum să incite mulțimea.

Procurorul de caz, Constantin Popescu susţine că, în pofida faptului că cei şapte bărbaţi nu-şi recunosc vina, unii dintre ei colaborează cu ancheta. Ei sunt cercetaţi penal pentru pregătirea dezordinilor în masă, infracţiune care  se pedepseşte cu până la opt ani de puşcărie.

S-a stabilit că persoanele în cauză, fiind racolate, au fost plasate în mai multe imobile închiriate din municipiul Chişinău, unde erau instructate de către o persoană sosită recent în Republica Moldova, în privința căruia există suspiciuni rezonabile în legătură cu serviciile secrete ale unui stat străin. În cadrul măsurii în cauză, a fost posibil de fixat aşa-zisele instrucţiuni, care vizau nemijlocit organizarea unor acţiuni sub formă de opunere, rezistenţă şi violenţă organelor de forţă implicate în menţinerea ordinii publice organizate în data următoare, a menționat Popescu

În data de 10 martie, oamenii legii au efectuat percheziții în dosarul privind „dezordini în masă”. Aceştia au ridicat de la figuranți 11 mii de dolari americani și 400 de euro, care ar fi fost destinați organizării dezordinilor în masă. Totodată, poliția a ridicat și cătușe, substanță cu miros specific de marijuana, înscrisuri de ciornă, dar și dispozitive de comunicare și stocare a informației.

Articole asemănătoare

Back to top button